Poon

Vis van de maand augustus

Tonijn MSC Seven Seas

Augustus is de maand van de Poon (Chelidonichthys cuculus, C. lucerna).


De Poon komt van origine voor in de Middellandse Zee, maar hij laat zich ook in Het Kanaal en in de Noordzee zien. Er zijn twee soorten: De Engelse poon en de rode poon. Als de vissen in gevaar zijn, maken ze een knorrend geluid door hun zwemblaas te laten trillen in de hoop tegenstanders af te schrikken. Ze worden ook wel ‘knorhanen’ genoemd. Dit visje heeft een fijne, zoet-garnaalachtig smaak. De poon kan goed worden gestoofd, gebakken of gerookt.


We hebben een heerlijk recept opgezocht voor het bereiden van de vis van de maand.

Ingrediënten voor 4 personen:

• 600 g rode poon, filet, met vel

• 1 kleine pompoen

• 1 teentje knoflook

• 2 el gehakte peterselie

• 2 el broodkruim

• 2 el amandelschilfers

• 2 el olijfolie

• peper en zout

• boter en olijfolie, om te bakken

• 100 g rucola

  1. Snij de pompoen in plakjes, verwijder de zaden, maar laat de schil eraan. Leg de plakjes pompoen op een ovenplaat met bakpapier.
  2. Maak een mengeling van de gehakte peterselie, gesnipperd teentje knoflook, het broodkruim en de amandelschilfers, roer er olijfolie door en breng verder op smaak met peper en zout. Strooi deze crumble over de pompoen en zet gedurende 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
  3. Dep ondertussen de rode poonfilets goed droog. Bak ze krokant in wat boter en olijfolie, eerst op de velkant. Draai na 3 minuten om en bak ook de andere kant. Kruid dan pas met peper en zout. 
  4. Spoel de rucola af.
  5. Leg de vis en de plakjes pompoen op de borden en werk af met de rucola. Lekker met puree.

Bron: Lekker van bij ons. 


Op de hoogte blijven?

Wordt lid van onze nieuwsbrief.

27 maart 2025
Met Pasen in aantocht is het moment daar om het assortiment af te stemmen op de vraag naar luxe en gemak. Zalm is een populaire keuze tijdens de paasdagen en biedt talloze mogelijkheden voor zowel retail als foodservice.
SevenSeas International, spakenburg, Inpakafdeling
20 maart 2025
Bij Seven Seas International staat kwaliteit voorop – van de inkoop van onze vis tot aan de manier waarop we deze verpakken.
SevenSeas international, makreel, spakenburg
17 maart 2025
Bij Seven Seas International weten we wat nodig is om makreel van de allerbeste kwaliteit te leveren. In onze hypermoderne visrokerij combineren we traditionele ambacht met de nieuwste technieken, waardoor onze warm gerookte makreel uitblinkt in smaak, textuur en kwaliteit.
Snel, smakelijk en efficiƫnt, SevenSeas International, groothandel
10 maart 2025
Snel, smakelijk en efficiënt: ons vlug-klaar assortiment voor retail, horeca en groothandel
SevenSeas International, groei, toekomst, vishandel
6 maart 2025
Bij Seven Seas International draait alles om groei en vooruitgang. Als familiebedrijf hebben we een stevige basis gelegd in de Nederlandse visbranche en zijn we uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers in de markt.
27 februari 2025
Bij Seven Seas International geloven we dat onze medewerkers de sleutel zijn tot ons succes. We zijn continu op zoek naar zogeheten A-spelers: gemotiveerde, getalenteerde mensen die willen groeien en excelleren in hun vak. Daarom zorgen wij ervoor dat we een aantrekkelijke werkgever zijn en blijven, door ruimte te bieden voor ontwikkeling, groei en ondernemerschap.
Meer Posts