De MAKREEL is goed te herkennen aan zijn groenblauwe rug met blauwzwarte strepen en een zilverwitte buik. De Atlantische makreel komt voor in de Noordoost Atlantische Oceaan, van de Golf van Biskaje tot aan de noordelijke wateren van IJsland en Groenland. Een makreel kan tot wel 20 jaar oud worden.
Doordat een makreel zich voedt met plankton, garnalen, jonge haring en zandspiering is het vetgehalte van deze vis relatief gezien zeer hoog. Het is een vette vis, die veel onverzadigde vetzuren (goede vetten) bevat. Daarnaast zit de makreel boordevol vitamines (A, B, C, D, E en K) en mineralen (natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium en selenium). Naast dat de makreel ontzettend gezond is, is het ook nog eens een betaalbaar visje.
Makreel wordt in Nederland vooral als een ready-to-eat product gegeten. De gestoomde makreel (= warm gerookt) is veelal te koop als hele vis of als filet naturel of met kruiden. Tegenwoordig zie je ook steeds meer de gestoomde makreel al schoongemaakt in de supermarkt liggen als filets, stripes of flakes. Zo hoeft de consument niet meer zelf de makreel te fileren en is het direct klaar voor gebruik.
Zo ook onze warm gerookte makreel flakes. Haal de verpakking een kwartier voor het consumeren uit de koelkast en deze is perfect te gebruiken voor in bijvoorbeeld salades of op toast. Vandaag hebben wij een recept klaarstaan voor een poké bowl, met de warm gerookte makreelflakes.
Bron: Visbureau.nl
Op de hoogte blijven?
Wordt lid van onze nieuwsbrief.
