De periode van de Hollandse Nieuwe is ten einde en per 1 oktober is dit visje verder gegaan onder de naam Maatjesharing. Hoe zit dat precies?
Om dit te begrijpen kijken we eerst naar de Hollandse Nieuwe. Dit visje is namelijk niet zomaar een haring. Er gaat hier een speciaal traject aan vooraf. Niet elke haring kan en mag een Hollandse Nieuwe worden. Er zijn eisen waaraan deze moet voldoen. De Hollandse Nieuwe is een Gegarandeerde Traditionele Specialiteit (GTS) en wordt op speciale wijze bereid. Ook zit er een tijd aan vast hoe lang men deze speciale haring mag verkopen onder de naam Hollandse Nieuwe, namelijk tot eind september. (Lees hier meer over de bereiding van de Hollandse Nieuwe en GTS.)
Na deze periode zal de haring die bereid is als Hollandse Nieuwe officieel doorgaan onder de naam Hollandse Maatjesharing. Wij noemen hem simpelweg ‘Maatjesharing’. Niet elke haring mag dus ook Maatjesharing genoemd worden. Deze moet wel volgens speciale wijze bereid zijn, net zoals de Hollandse Nieuwe.
Eigenlijk is er dus helemaal geen verschil tussen de Hollandse Nieuwe en de Maatjesharing. We zijn alleen iets verder in het jaar aangekomen en noemen het visje bij een andere naam.
Bent u op zoek naar een bepaald product? Wij kijken naar wat we voor u kunnen betekenen!
Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met u op. Of bel met ons verkoopkantoor.
Alle rechten voorbehouden | SevenSeas