MSC certificaat

Duurzaamheid

Tonijn MSC Seven Seas

MSC, ASC, IFS, we strooien wat rond met termen. Maar wat is dat nou precies? Vandaag behandelen we MSC, het keurmerk van de Marine Stewardship Council. 


Deze internationale non-profitorganisatie is opgericht om overbevissing aan te pakken en de oceanen te beschermen. Hun doelstellingen zijn:


  • Het behoud van de visbestanden en gezonde oceanen.
  • Het veiligstellen van vis als voedselbron voor toekomstige generaties en als een middel van bestaan voor degenen die in de mondiale visserij werkzaam zijn.
  • De wereldwijde visserij als geheel een duurzamere richting insturen.


MSC heeft twee Standaarden ontwikkeld om hun doelstellingen te realiseren: een Visserijstandaard voor duurzame visserij en een Traceerbaarheidsstandaard voor transparante en traceerbare handelsketens. Vissers en ketenpartijen moeten aan deze standaarden voldoen om het keurmerk te mogen dragen.  


Wil een visser zijn vis verkopen met het blauwe MSC-keurmerk, dan wordt hij beoordeeld op drie kernprincipes van de Visserijstandaard.

  1. Hij moet op zo’n manier vissen dat de visbestanden productief en gezond blijven, zodat de visserij oneindig kan doorgaan.
  2. De visser moet nauwgezet te werk gaan, zodat het overige zeeleven en hun leefgebied gezond blijft.
  3. De visser moet zich houden aan de geldende wetgeving en hij moet meebewegen wanneer milieuomstandigheden de omvang van het visbestand beïnvloeden.


Als een bedrijf, zoals Seven Seas International, het MSC-keurmerk wil dragen moet hij voldoen aan de Traceerbaarheidsstandaard. Deze standaard zorgt ervoor dat de vis te herleiden is naar duurzame en gecertificeerde visserij. Een MSC-bedrijf moet aan vijf principes voldoen:

  1. Het product moet ingekocht zijn bij een MSC gecertificeerde leverancier.
  2. De producten zijn identificeerbaar als MSC gecertificeerd.
  3. MSC gecertificeerde producten moet gescheiden blijven van niet-gecertificeerde producten.
  4. Gecertificeerde producten zijn traceerbaar en de volumes worden bijgehouden.
  5. De organisatie van het bedrijf bezit over een managementsysteem dat punt 1 tot 4 kan waarborgen.


Een greep uit onze producten met het MSC-keurmerk: kabeljauw, schol, kibbeling, lekkerbek en natuurlijk de haring.


Het MSC keurmerk is voor de wild gevangen vis. Voor kweekvis is er een ander keurmerk, namelijk het ASC. Volgende maand meer hierover.


Bron: MSC.org

Meer informatie? Laat een bericht achter via onderstaand formulier.

Neem contact met ons op

Op de hoogte blijven?

Wordt lid van onze nieuwsbrief.

27 maart 2025
Met Pasen in aantocht is het moment daar om het assortiment af te stemmen op de vraag naar luxe en gemak. Zalm is een populaire keuze tijdens de paasdagen en biedt talloze mogelijkheden voor zowel retail als foodservice.
SevenSeas International, spakenburg, Inpakafdeling
20 maart 2025
Bij Seven Seas International staat kwaliteit voorop – van de inkoop van onze vis tot aan de manier waarop we deze verpakken.
SevenSeas international, makreel, spakenburg
17 maart 2025
Bij Seven Seas International weten we wat nodig is om makreel van de allerbeste kwaliteit te leveren. In onze hypermoderne visrokerij combineren we traditionele ambacht met de nieuwste technieken, waardoor onze warm gerookte makreel uitblinkt in smaak, textuur en kwaliteit.
Snel, smakelijk en efficiƫnt, SevenSeas International, groothandel
10 maart 2025
Snel, smakelijk en efficiënt: ons vlug-klaar assortiment voor retail, horeca en groothandel
SevenSeas International, groei, toekomst, vishandel
6 maart 2025
Bij Seven Seas International draait alles om groei en vooruitgang. Als familiebedrijf hebben we een stevige basis gelegd in de Nederlandse visbranche en zijn we uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers in de markt.
27 februari 2025
Bij Seven Seas International geloven we dat onze medewerkers de sleutel zijn tot ons succes. We zijn continu op zoek naar zogeheten A-spelers: gemotiveerde, getalenteerde mensen die willen groeien en excelleren in hun vak. Daarom zorgen wij ervoor dat we een aantrekkelijke werkgever zijn en blijven, door ruimte te bieden voor ontwikkeling, groei en ondernemerschap.
Meer Posts