Zalmfilet op de huid

Vis van de maand februari

Tonijn MSC Seven Seas

De ZALM is een slanke vis die behoort tot de familie van de zalmachtigen. Ze zijn zilverachtig gekleurd met kleine zwarte stippen boven de zijlijn. 


De volwassen zalmen vertoeven in de zee. Om zich voort te planten, zwemmen ze honderden kilometers terug naar hun geboortegrond in de rivieren. Vanaf een jaar of 4 zijn de lichamen van de jonge zalmen uitgegroeid en aangepast aan het zoute water en verplaatsen ze zich naar de zee.


Voor de industriële revolutie kwam de Atlantische zalm in alle grote Europese rivieren voor. Nu is deze zalm een zeldzame vis, ook in Nederland. Onze Atlantische zalm is dan ook een kweekvis, met ASC certificaat, uit Noorwegen. De vis wordt dankzij het ACS-keurmerk schoner, gezonder en veiliger gekweekt. Daarnaast gaan we op deze manier de overbevissing van de zalm tegen en proberen we het visbestand van de Atlantische zalm weer op te hogen.


De zalm is een gezonde, vette vis om te consumeren. Er zijn sterke aanwijzingen dat het eten van vette vis de kans op hartziekten doet afnemen*. Wij hebben een heerlijk recept met zalmfilet voor u bedacht. Deze kunt u gemakkelijk thuis bereiden. 


Bron: Voedingscentrum.nl 


Zalmfilet met preistamppot en honing-mosterdsaus

Voor 4 personen


Ingrediënten voor de preistamppot:  

• 1,5 kg kruimige aardappels

• 150 ml volle melk

• 50 gr roomboter

• 800 gr prei


Ingrediënten voor de mosterdsaus:

• 225 ml kookroom 

• 4 eetlepels honing

• 2,5 eetlepel fijne mosterd

• 1 thee lepel gedroogde dille

• 1 eetlepel aardappelzetmeel 

• 1 eetlepel water


Ingrediënten voor de zalm:

• 4 x 125 gr zalmfilet op de huid

• 4 el olie 


  1. Zet alle ingrediënten klaar. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappel in water in +/-20 minuten gaar.
  2. Doe de kookroom, honing, mosterd, gedroogde dille in een pan en breng aan de kook. 
  3. Doe in een klein pannetje de melk en 30 gram roomboter en laat dit warm worden.
  4. Snij de prei in kleine halve ringen. Doe 20 gram roomboter in een pan en voeg de prei er aan toen. Bak de prei licht aan zodat het niet verkleurt, maar wel lekker zacht wordt. 
  5. Als de aardappels gaar zijn stamp ze dan met een stamper fijn en meng daar het melk-roomboter mengsel en de prei door heen. Breng vervolgens op smaak met zout en peper.
  6. Verhit in een bakpan de olie. Dep de zalmfilet goed droog en bak 3 minuten op de huidkant en vervolgens ook 3 minuten op de andere kant. 
  7. Bind de saus iets af met een mengsel van water en aardappelzetmeel en breng op smaak met zout en peper. 

Eet smakelijk!

Op de hoogte blijven?

Wordt lid van onze nieuwsbrief.

Certificaten Seven Seas International. IFS, MSC, ASC en Global GAP
20 februari 2025
Bij Seven Seas International staan kwaliteit, duurzaamheid en voedselveiligheid altijd voorop. Daarom zijn we er trots op dat we ook dit jaar weer in het bezit zijn van onze belangrijke certificeringen: IFS, MSC, ASC en Global GAP. Deze certificeringen bevestigen dat we voldoen aan de hoogste standaarden in de visindustrie en dat we blijven investeren in verantwoorde en veilige producten.
13 februari 2025
Bij Seven Seas International geloven we in de kracht van jong talent. Een stage is niet alleen een leerzame ervaring voor studenten, maar ook een kans voor ons om frisse ideeën en nieuwe inzichten binnen te halen. De afgelopen maanden hebben we Tyrone met veel plezier begeleid tijdens zijn marketingstage. Zijn inzet, enthousiasme en analytisch vermogen hebben een waardevolle bijdrage geleverd aan ons team.
6 februari 2025
De voedingsmiddelenindustrie is voortdurend in beweging, en ook in de vissector volgen de trends elkaar in rap tempo op. Duurzaamheid, beleving en veranderende smaakvoorkeuren spelen een steeds grotere rol in de keuzes van consumenten en bedrijven.
23 januari 2025
Bij Seven Seas International draait alles om kwaliteit en smaak. Daarom kiezen wij met zorg de beste grondstoffen voor onze producten. Voor onze lekkerbek is heekfilet dé perfecte keuze. Deze vis biedt niet alleen de juiste structuur en smaak, maar voldoet ook aan de hoge kwaliteitseisen die wij stellen. Maar waarom juist heek? We nemen je mee in het verhaal achter deze vis.
Seven Seas International Vooruitblik 2025
9 januari 2025
Een nieuw jaar betekent nieuwe kansen en mogelijkheden. Bij Seven Seas International kijken we vol enthousiasme uit naar 2025, een jaar waarin we onze ambities willen waarmaken en samen met onze partners verder willen bouwen aan succes. We nemen je graag mee in onze plannen voor het komende jaar.
Terugblik Seven Seas International 2024
19 december 2024
Bij Seven Seas International blijven we vooruitkijken en vernieuwen. In 2024 hebben we ons assortiment uitgebreid met diverse innovatieve producten, waarmee we inspelen op de wensen van onze klanten en de veranderende markt.
Meer Posts
Share by: