De ZALM is een slanke vis die behoort tot de familie van de zalmachtigen. Ze zijn zilverachtig gekleurd met kleine zwarte stippen boven de zijlijn.
De volwassen zalmen vertoeven in de zee. Om zich voort te planten, zwemmen ze honderden kilometers terug naar hun geboortegrond in de rivieren. Vanaf een jaar of 4 zijn de lichamen van de jonge zalmen uitgegroeid en aangepast aan het zoute water en verplaatsen ze zich naar de zee.
Voor de industriële revolutie kwam de Atlantische zalm in alle grote Europese rivieren voor. Nu is deze zalm een zeldzame vis, ook in Nederland. Onze Atlantische zalm is dan ook een kweekvis, met ASC certificaat, uit Noorwegen. De vis wordt dankzij het ACS-keurmerk schoner, gezonder en veiliger gekweekt. Daarnaast gaan we op deze manier de overbevissing van de zalm tegen en proberen we het visbestand van de Atlantische zalm weer op te hogen.
De zalm is een gezonde, vette vis om te consumeren. Er zijn sterke aanwijzingen dat het eten van vette vis de kans op hartziekten doet afnemen*. Wij hebben een heerlijk recept met zalmfilet voor u bedacht. Deze kunt u gemakkelijk thuis bereiden.
Bron: Voedingscentrum.nl
Zalmfilet met preistamppot en honing-mosterdsaus
Voor 4 personen
Ingrediënten voor de preistamppot:
• 1,5 kg kruimige aardappels
• 150 ml volle melk
• 50 gr roomboter
• 800 gr prei
Ingrediënten voor de mosterdsaus:
• 225 ml kookroom
• 4 eetlepels honing
• 2,5 eetlepel fijne mosterd
• 1 thee lepel gedroogde dille
• 1 eetlepel aardappelzetmeel
• 1 eetlepel water
Ingrediënten voor de zalm:
• 4 x 125 gr zalmfilet op de huid
• 4 el olie
Eet smakelijk!
Alle rechten voorbehouden | SevenSeas