Schelvis is gemakkelijk te herkennen aan een zwarte vlek onder de eerste rugvin. Net als de kabeljauwachtigen heeft hij drie rugvinnen. Ze kunnen wel 20 jaar oud worden en tot een meter lang.
Het schelvisbestand staat er goed voor. In Nederland wordt deze vis voornamelijk als bijvangst aan wal gebracht. Hij is het hele jaar verkrijgbaar, maar in de maanden juli tot en met februari is hij op z’n best. Vroeger was deze vis de volksfavoriet, doordat het de standaard vissoort was voor lekkerbek en gebakken rondvis. Tegenwoordig is de schelvis vooral nog in het noorden van Nederland populair.
Seizoenvis
Deze vis is perfect als seizoenvis in de koudere maanden. Daarnaast is het een betaalbare vis en aantrekkelijk voor de consument.
Wij kunnen deze vis MAP verpakken als filet, maar ook panklaar (schoongemaakt zonder kop en staart). Zo kan de consument de vis thuis direct in de pan of oven bereiden, zonder hun handen vies te maken.
Heeft u interesse in schelvis of een andere seizoenvis?
Neem contact op via onderstaand contactformulier of bel met ons kantoor: +31 33 299 6981
Knapperige schelvis in traybake
Ingrediënten voor 2 personen
Voor de vis
Voor de groente
Eet smakelijk!
Alle rechten voorbehouden | SevenSeas