Schelvis

Vis van de maand februari

Tonijn MSC Seven Seas

De schelvis is een kabeljauwachtige die voorkomt in IJsland, Noorwegen en ook in onze eigen Noordzee. Zijn rug is donker groen-bruin, de buik wit en de flanken zilverwit. Het vlees lijkt op dat van de kabeljauw, maar is zachter van structuur en heeft een meer karakteristieke smaak.


Schelvis is gemakkelijk te herkennen aan een zwarte vlek onder de eerste rugvin. Net als de kabeljauwachtigen heeft hij drie rugvinnen. Ze kunnen wel 20 jaar oud worden en tot een meter lang.


Het schelvisbestand staat er goed voor. In Nederland wordt deze vis voornamelijk als bijvangst aan wal gebracht. Hij is het hele jaar verkrijgbaar, maar in de maanden juli tot en met februari is hij op z’n best. Vroeger was deze vis de volksfavoriet, doordat het de standaard vissoort was voor lekkerbek en gebakken rondvis. Tegenwoordig is de schelvis vooral nog in het noorden van Nederland populair.


Schelvis is een heerlijk smakend visje, zacht en fijn van smaak. Deze vis is goed te bakken, frituren of stoven.


Seizoenvis

Deze vis is perfect als seizoenvis in de koudere maanden. Daarnaast is het een betaalbare vis en aantrekkelijk voor de consument.


Wij kunnen deze vis MAP verpakken als filet, maar ook panklaar (schoongemaakt zonder kop en staart). Zo kan de consument de vis thuis direct in de pan of oven bereiden, zonder hun handen vies te maken.


Heeft u interesse in schelvis of een andere seizoenvis?

Neem contact op via onderstaand contactformulier of bel met ons kantoor: +31 33 299 6981

Knapperige schelvis in traybake

Ingrediënten voor 2 personen


Voor de vis

  • 500 gr schelvisfilet
  • 100 gr parmezaanse kaas
  • 50 gr panko
  • 3 el mayonaise
  • 1 el verse peterselie gehakt
  • 1 el verse oregano gehakt
  • Evt peper en zout naar smaak

Voor de groente

  • 1 courgette in stukken
  • 300 gram trostomaten
  • 1 ui in kwarten
  • ½ knolsederij in blokjes
  • ½ knoflookbol in plakken gesneden
  • Evt peper en zout naar smaak

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C. Leg de courgette, knolsederij en de tomaatjes in een ruime ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en bestrooi eventueel met wat peper en zout. Leg de knoflook en ui erbij. Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 20-30 minuten of tot de groente mooi gaar is.
  2. Maak ondertussen je mengsel voor de knapperige korst. Hiervoor meng je de panko met de oregano en peterselie. Voeg de geraspte parmezaan toe en de mayonaise.
  3. Dep de schelvisfilets droog en bestrooi eventueel peper en zout. Verdeel nu het parmezaanmengsel over de bovenkant en druk aan. Het mag een dikke laag zijn.
  4. Zodra de groenten gaar zijn haal je de ovenschotel uit de oven en leg je de visfilets erbij. Bak ze nog eens voor ongeveer 10 minuten of tot de vis gaar en goudbruin is.
  5. Het kan zijn dat je op het eind even de gril nodig hebt om een bruin korstje te maken. Is dat het geval, haal de schotel dan even uit de oven en verwarm de gril voor. Zet hem dan weer terug en gril ongeveer 2-3 minuten of tot je een mooi bruin korstje hebt.

Eet smakelijk!

Neem contact met ons op

Op de hoogte blijven?

Wordt lid van onze nieuwsbrief.

Certificaten Seven Seas International. IFS, MSC, ASC en Global GAP
20 februari 2025
Bij Seven Seas International staan kwaliteit, duurzaamheid en voedselveiligheid altijd voorop. Daarom zijn we er trots op dat we ook dit jaar weer in het bezit zijn van onze belangrijke certificeringen: IFS, MSC, ASC en Global GAP. Deze certificeringen bevestigen dat we voldoen aan de hoogste standaarden in de visindustrie en dat we blijven investeren in verantwoorde en veilige producten.
13 februari 2025
Bij Seven Seas International geloven we in de kracht van jong talent. Een stage is niet alleen een leerzame ervaring voor studenten, maar ook een kans voor ons om frisse ideeën en nieuwe inzichten binnen te halen. De afgelopen maanden hebben we Tyrone met veel plezier begeleid tijdens zijn marketingstage. Zijn inzet, enthousiasme en analytisch vermogen hebben een waardevolle bijdrage geleverd aan ons team.
6 februari 2025
De voedingsmiddelenindustrie is voortdurend in beweging, en ook in de vissector volgen de trends elkaar in rap tempo op. Duurzaamheid, beleving en veranderende smaakvoorkeuren spelen een steeds grotere rol in de keuzes van consumenten en bedrijven.
23 januari 2025
Bij Seven Seas International draait alles om kwaliteit en smaak. Daarom kiezen wij met zorg de beste grondstoffen voor onze producten. Voor onze lekkerbek is heekfilet dé perfecte keuze. Deze vis biedt niet alleen de juiste structuur en smaak, maar voldoet ook aan de hoge kwaliteitseisen die wij stellen. Maar waarom juist heek? We nemen je mee in het verhaal achter deze vis.
Seven Seas International Vooruitblik 2025
9 januari 2025
Een nieuw jaar betekent nieuwe kansen en mogelijkheden. Bij Seven Seas International kijken we vol enthousiasme uit naar 2025, een jaar waarin we onze ambities willen waarmaken en samen met onze partners verder willen bouwen aan succes. We nemen je graag mee in onze plannen voor het komende jaar.
Terugblik Seven Seas International 2024
19 december 2024
Bij Seven Seas International blijven we vooruitkijken en vernieuwen. In 2024 hebben we ons assortiment uitgebreid met diverse innovatieve producten, waarmee we inspelen op de wensen van onze klanten en de veranderende markt.
Meer Posts
Share by: