Verspillingsvrije week 2023

Duurzaamheid

Tonijn MSC Seven Seas

Van 11 tot 17 september staat duurzaamheid in de spotlight door de aandacht te vestigen op voedselverspilling. Een kwart van het eten in Nederland wordt niet gegeten. Zonde!


Hoe kijken wij als bedrijf naar verspilling? Natuurlijk proberen wij hier goed op te letten, want verlies van producten is verlies van geld. Maar dat niet alleen, verspilling is zonde. Kijk eens naar de energie die wordt gestoken in het produceren van een artikel: de vissers die de vis hebben gevangen of gekweekt, verwerkt, getransporteerd, bewerkt, verpakt en vervoerd naar de klant. Al die energie wil je toch niet verloren laten gaan?


Wij werken samen met onze klanten om de derving zo laag mogelijk te houden. Is er van een bepaald artikel een te hoge derving, dan zetten we het artikel in de reclame, vervangen we dit artikel of we passen de handelseenheid aan.


Daarnaast wonen wij in een vissersdorp. Is er van een bepaalde artikel onverwacht veel over, dan is er altijd interesse vanuit een ander verkoopkanalen.


Verder proberen we altijd zo creatief mogelijk om te gaan met de vis en benutten we elk deel van het product. Zo gebruiken we soms delen vis van het ene product voor een ander product. Maar ook de koppen, het graat en de vellen van vissen worden hergebruikt. Bijvoorbeeld voor dierenvoeding. Op onder andere deze manier proberen wij voedselverspilling tegen te gaan.


Wat doe jij eraan om zo min mogelijk voedsel te verspillen?

Kijk voor tips op de website van samentegenvoedselverspilling.nl

Bent u op zoek naar een bepaald product? Wij kijken naar wat we voor u kunnen betekenen!

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met u op. Of bel met ons verkoopkantoor.

Neem contact met ons op

Op de hoogte blijven?

Wordt lid van onze nieuwsbrief.

13 februari 2025
Bij Seven Seas International geloven we in de kracht van jong talent. Een stage is niet alleen een leerzame ervaring voor studenten, maar ook een kans voor ons om frisse ideeën en nieuwe inzichten binnen te halen. De afgelopen maanden hebben we Tyrone met veel plezier begeleid tijdens zijn marketingstage. Zijn inzet, enthousiasme en analytisch vermogen hebben een waardevolle bijdrage geleverd aan ons team.
6 februari 2025
De voedingsmiddelenindustrie is voortdurend in beweging, en ook in de vissector volgen de trends elkaar in rap tempo op. Duurzaamheid, beleving en veranderende smaakvoorkeuren spelen een steeds grotere rol in de keuzes van consumenten en bedrijven.
23 januari 2025
Bij Seven Seas International draait alles om kwaliteit en smaak. Daarom kiezen wij met zorg de beste grondstoffen voor onze producten. Voor onze lekkerbek is heekfilet dé perfecte keuze. Deze vis biedt niet alleen de juiste structuur en smaak, maar voldoet ook aan de hoge kwaliteitseisen die wij stellen. Maar waarom juist heek? We nemen je mee in het verhaal achter deze vis.
Seven Seas International Vooruitblik 2025
9 januari 2025
Een nieuw jaar betekent nieuwe kansen en mogelijkheden. Bij Seven Seas International kijken we vol enthousiasme uit naar 2025, een jaar waarin we onze ambities willen waarmaken en samen met onze partners verder willen bouwen aan succes. We nemen je graag mee in onze plannen voor het komende jaar.
Terugblik Seven Seas International 2024
19 december 2024
Bij Seven Seas International blijven we vooruitkijken en vernieuwen. In 2024 hebben we ons assortiment uitgebreid met diverse innovatieve producten, waarmee we inspelen op de wensen van onze klanten en de veranderende markt.
Zalmschotel met truffel en zeekraal en ovenschotel zalm met teriyaki en sesamzaad
17 december 2024
Verras tijdens de kerst met onze nieuwe zalmovenschotels truffel en teriyaki.
Meer Posts
Share by: