De zon schijnt, het zwembad is opgezet en de barbecue rookt. Het is zomer(vakantie) en dus tijd voor wat heerlijke vis op die BBQ!
Eigenlijk kan je alle vis op de barbecue leggen. In een aluminium schaal/folie of in een speciaal rooster hiervoor. Hele vissen, maar ook filets. Lekker gemarineerd of puur natuur, met wat kruiden. Wij stellen u voor aan wat zomerse toppers van dit jaar.
De garnalenspies
Een heel bekend artikel op de BBQ is de garnaal. Deze is niet meer weg te denken uit het BBQ-assortiment. Je ziet ze vooral rauw in de knoflookmarinade op een spies. Tegenwoordig verkoopt elke supermarkt wel (wok)garnalen, naturel of gemarineerd. Deze kunt u gemakkelijk op een spiesje drukken of kant en klaar kopen.
Hele vis
Wat ook erg lekker is en populair: een hele vis grillen. Met of zonder kop. De meest gangbare vissoorten hierin zijn: De zeebaars, de dorade en de forel. Maar natuurlijk geldt hier ook dat alle soorten vis op de barbecue kunnen.
Zalm
De onbetwiste winnaar op de BBQ is de zalm. Op elk vlak blijft zalm het populairst, zo ook met barbecueën. Je kan de zalm als filet, als spies of als moot (met graat) bereiden. In marinade of met wat kruiden. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Ga eens voor iets anders
Visfilets, zoals de schol, heilbot en roodbaars zijn ook heerlijk om te grillen. Maar denk bijvoorbeeld ook eens aan tonijn of kreeft. Ik zag laatst een recept voor oesters op de BBQ (handig, want op de BBQ gaan ze vanzelf open!) Voor variatietips: Kijk eens welke vis in het seizoen is en zoek hier een heerlijk recept bij. Zo wissel je elke periode af met verschillende, verrukkelijke vis.
En wij, als totaalleveranciers, kunnen natuurlijk deze vis voor u verkrijgen. Dus wat kunnen wij voor u betekenen?
Meer informatie? Laat een bericht achter via onderstaand formulier, dan nemen wij contact met u op.
Alle rechten voorbehouden | SevenSeas