Nationale Oester Dag

Dé dag om de oester in het zonnetje te zetten!

Open oester op ijs voor nationale oester dag.

Op 5 augustus is het Nationale Oester Dag. Dé dag om de oester in het zonnetje te zetten.


Iedereen kent het populaire schelpdier wel. De oester, een tweekleppig weekdier dat leeft in het ondiepe, warme water van de oceaan. Er zijn verschillende soorten oesters, die leven op diverse ‘banken’ over de wereld. Tegenwoordig wordt hij veel gekweekt, ook in Nederland. Door overbevissing in het verleden is er in Nederland alleen nog maar de kweekoester. Bepaalde oesters, bijvoorbeeld de Zeeuwse platte oester, hebben een lange tijd nodig om volwassen te worden en te rijpen voor ze klaar zijn om gegeten te worden. Dit kan namelijk tot wel vijf jaar duren. Er zijn ook oesters, bijvoorbeeld de Creuse, waarbij dit zo’n 2,5 jaar duurt.


Hoe eet je een oester?

Zeg ik oester, dan zeg jij slurpen. Oesters zijn inderdaad erg bekend als het verse, ziltige stukje zeevlees dat je zo naar binnen slurpt. Maar wist je dat je volgens de oester-etiquette MOET bijten op de oester? Juist door een paar keer te kauwen op de oester komt er na de zoute, ziltige smaak een heerlijke, zoete smaak vrij uit de oester.


Veel mensen denken dus bij het eten van oesters aan een rauw product. Maar de bereiding van een oester is enorm veelzijdig. Je kunt hem ook bakken, grillen, frituren, roken en stomen. Er staan ook recepten op internet waarbij de oester op de BBQ wordt bereid. Perfect voor nu in de zomer(vakantie).


Welke oesters bieden wij aan?

We kunnen wereldwijd aan elke soort vis, schaal- en schelpdier komen. Zo ook aan de oester. Hieronder vind je een lijst met oesters uit ons assortiment:


Ons oester assortiment:

-         Zeeuwse platte

-         Creuse (Japanse holle oester)

-         Fines du Claire

-         Gillardeau

-         Geay


Naast oesters bieden wij ook nog coquilles, garnalen, krabben, kreeften, mosselen en schelpen aan. Kijk op onze website bij ‘Assortiment’ voor het gehele aanbod van schaal- en schelpdieren. 


Open oesters op ijs met zeekraal, een schaal met uitjes in het midden en pepertjes in de oester.

   Meer informatie? Laat een bericht achter via onderstaand formulier en wij nemen contact met u op!

Neem contact met ons op

Op de hoogte blijven?

Wordt lid van onze nieuwsbrief.

27 maart 2025
Met Pasen in aantocht is het moment daar om het assortiment af te stemmen op de vraag naar luxe en gemak. Zalm is een populaire keuze tijdens de paasdagen en biedt talloze mogelijkheden voor zowel retail als foodservice.
SevenSeas International, spakenburg, Inpakafdeling
20 maart 2025
Bij Seven Seas International staat kwaliteit voorop – van de inkoop van onze vis tot aan de manier waarop we deze verpakken.
SevenSeas international, makreel, spakenburg
17 maart 2025
Bij Seven Seas International weten we wat nodig is om makreel van de allerbeste kwaliteit te leveren. In onze hypermoderne visrokerij combineren we traditionele ambacht met de nieuwste technieken, waardoor onze warm gerookte makreel uitblinkt in smaak, textuur en kwaliteit.
Snel, smakelijk en efficiƫnt, SevenSeas International, groothandel
10 maart 2025
Snel, smakelijk en efficiënt: ons vlug-klaar assortiment voor retail, horeca en groothandel
SevenSeas International, groei, toekomst, vishandel
6 maart 2025
Bij Seven Seas International draait alles om groei en vooruitgang. Als familiebedrijf hebben we een stevige basis gelegd in de Nederlandse visbranche en zijn we uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers in de markt.
27 februari 2025
Bij Seven Seas International geloven we dat onze medewerkers de sleutel zijn tot ons succes. We zijn continu op zoek naar zogeheten A-spelers: gemotiveerde, getalenteerde mensen die willen groeien en excelleren in hun vak. Daarom zorgen wij ervoor dat we een aantrekkelijke werkgever zijn en blijven, door ruimte te bieden voor ontwikkeling, groei en ondernemerschap.
Meer Posts