Op 5 augustus is het Nationale Oester Dag. Dé dag om de oester in het zonnetje te zetten.
Iedereen kent het populaire schelpdier wel. De oester, een tweekleppig weekdier dat leeft in het ondiepe, warme water van de oceaan. Er zijn verschillende soorten oesters, die leven op diverse ‘banken’ over de wereld. Tegenwoordig wordt hij veel gekweekt, ook in Nederland. Door overbevissing in het verleden is er in Nederland alleen nog maar de kweekoester. Bepaalde oesters, bijvoorbeeld de Zeeuwse platte oester, hebben een lange tijd nodig om volwassen te worden en te rijpen voor ze klaar zijn om gegeten te worden. Dit kan namelijk tot wel vijf jaar duren. Er zijn ook oesters, bijvoorbeeld de Creuse, waarbij dit zo’n 2,5 jaar duurt.
Hoe eet je een oester?
Zeg ik oester, dan zeg jij slurpen. Oesters zijn inderdaad erg bekend als het verse, ziltige stukje zeevlees dat je zo naar binnen slurpt. Maar wist je dat je volgens de oester-etiquette MOET bijten op de oester? Juist door een paar keer te kauwen op de oester komt er na de zoute, ziltige smaak een heerlijke, zoete smaak vrij uit de oester.
Veel mensen denken dus bij het eten van oesters aan een rauw product. Maar de bereiding van een oester is enorm veelzijdig. Je kunt hem ook bakken, grillen, frituren, roken en stomen. Er staan ook recepten op internet waarbij de oester op de BBQ wordt bereid. Perfect voor nu in de zomer(vakantie).
Welke oesters bieden wij aan?
We kunnen wereldwijd aan elke soort vis, schaal- en schelpdier komen. Zo ook aan de oester. Hieronder vind je een lijst met oesters uit ons assortiment:
Ons oester assortiment:
- Zeeuwse platte
- Creuse (Japanse holle oester)
- Fines du Claire
- Gillardeau
- Geay
Naast oesters bieden wij ook nog coquilles, garnalen, krabben, kreeften, mosselen en schelpen aan. Kijk op onze website bij ‘Assortiment’ voor het gehele aanbod van schaal- en schelpdieren.
Meer informatie? Laat een bericht achter via onderstaand formulier en wij nemen contact met u op!
Alle rechten voorbehouden | SevenSeas