Vis van de maand

Makreel

Beter laat dan nooit. Het visje van de maand april is: makreel! Makreel bevat veel meervoudig onverzadigde vetzuren (‘goede vetten’), is rijk aan vitamine A, B, C, D, E en K en makreel is vetlekker!


Als je naar de foodtrends kijkt, is en blijft een ready-to-eat product populair. Zo bieden wij van onze gerookte hele makreel ready-to-eat producten aan: makreelfilet, -flakes en -stripes. Deze zijn er in verschillende smaken, voor ieder wat wils!


Een schoolvoorbeeld van gezonde vette vis, die zoveel smaak heeft van zichzelf. Hier kunnen wij zeker wat mee! Zie hieronder voor een heerlijk recept van gerookte makreel met bleekselderij en een topping van citroen.



Alles wat je nodig hebt om een gerookte makreel te bereiden:

Ingrediënten voor 2 personen:

- 1 Hele gerookte makreel of 2 gerookte makreelfilet/-flakes

- 3 Stengels bleekselderij

- ½ Tablet visbouillon

- 125 ml Slagroom

- 2 Takjes verse tijm (eventueel gedroogd)

- 4 Zongedroogde tomaatjes (of meer)

- Snufje peper en zout

Bereidingswijze:

1. Knip 2 stukken bakpapier van 30 x 30 cm;

2. Bij de hele makreel: maak de makreel schoon, verwijder het vel en de graatjes (sla deze stap over als je gefileerde makreel gebruikt);

3. Leg de stukken makreel in het midden van het bakpapier;

4. Schil de bleekselderij met een dunschiller en snij de stengels in dunne plakjes en de tomaatjes in reepjes;

5. Verdeel de bleekselderij, tomaatjes en de tijm over de makreel en druppel er wat citroensap over;

6. Vouw de stukken bakpapier als pakketjes dicht en verwarm de pakketjes 4-5 minuten in de magnetron;

7. Kook ondertussen de visbouillon met 1½ eetlepel citroensap in tot er nog ca. 3 eetlepels over zijn. Roer de slagroom erdoor en kook het geheel nog 3-4 minuten in;

8. Voeg zout en peper naar smaak toe. Klop de saus met de staafmixer schuimig. Zet de pakketjes op twee borden, vouw ze open en schenk de saus over de makreel;

9. Eet smakelijk!

Op de hoogte blijven?

Wordt lid van onze nieuwsbrief.

27 maart 2025
Met Pasen in aantocht is het moment daar om het assortiment af te stemmen op de vraag naar luxe en gemak. Zalm is een populaire keuze tijdens de paasdagen en biedt talloze mogelijkheden voor zowel retail als foodservice.
SevenSeas International, spakenburg, Inpakafdeling
20 maart 2025
Bij Seven Seas International staat kwaliteit voorop – van de inkoop van onze vis tot aan de manier waarop we deze verpakken.
SevenSeas international, makreel, spakenburg
17 maart 2025
Bij Seven Seas International weten we wat nodig is om makreel van de allerbeste kwaliteit te leveren. In onze hypermoderne visrokerij combineren we traditionele ambacht met de nieuwste technieken, waardoor onze warm gerookte makreel uitblinkt in smaak, textuur en kwaliteit.
Snel, smakelijk en efficiënt, SevenSeas International, groothandel
10 maart 2025
Snel, smakelijk en efficiënt: ons vlug-klaar assortiment voor retail, horeca en groothandel
SevenSeas International, groei, toekomst, vishandel
6 maart 2025
Bij Seven Seas International draait alles om groei en vooruitgang. Als familiebedrijf hebben we een stevige basis gelegd in de Nederlandse visbranche en zijn we uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers in de markt.
27 februari 2025
Bij Seven Seas International geloven we dat onze medewerkers de sleutel zijn tot ons succes. We zijn continu op zoek naar zogeheten A-spelers: gemotiveerde, getalenteerde mensen die willen groeien en excelleren in hun vak. Daarom zorgen wij ervoor dat we een aantrekkelijke werkgever zijn en blijven, door ruimte te bieden voor ontwikkeling, groei en ondernemerschap.
Meer Posts