Beter laat dan nooit. Het visje van de maand april is: makreel! Makreel bevat veel meervoudig onverzadigde vetzuren (‘goede vetten’), is rijk aan vitamine A, B, C, D, E en K en makreel is vetlekker!
Als je naar de foodtrends kijkt, is en blijft een ready-to-eat product populair. Zo bieden wij van onze gerookte hele makreel ready-to-eat producten aan: makreelfilet, -flakes en -stripes. Deze zijn er in verschillende smaken, voor ieder wat wils!
Een schoolvoorbeeld van gezonde vette vis, die zoveel smaak heeft van zichzelf. Hier kunnen wij zeker wat mee! Zie hieronder voor een heerlijk recept van gerookte makreel met bleekselderij en een topping van citroen.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 Hele gerookte makreel of 2 gerookte makreelfilet/-flakes
- 3 Stengels bleekselderij
- ½ Tablet visbouillon
- 125 ml Slagroom
- 2 Takjes verse tijm (eventueel gedroogd)
- 4 Zongedroogde tomaatjes (of meer)
- Snufje peper en zout
Bereidingswijze:
1. Knip 2 stukken bakpapier van 30 x 30 cm;
2. Bij de hele makreel: maak de makreel schoon, verwijder het vel en de graatjes (sla deze stap over als je gefileerde makreel gebruikt);
3. Leg de stukken makreel in het midden van het bakpapier;
4. Schil de bleekselderij met een dunschiller en snij de stengels in dunne plakjes en de tomaatjes in reepjes;
5. Verdeel de bleekselderij, tomaatjes en de tijm over de makreel en druppel er wat citroensap over;
6. Vouw de stukken bakpapier als pakketjes dicht en verwarm de pakketjes 4-5 minuten in de magnetron;
7. Kook ondertussen de visbouillon met 1½ eetlepel citroensap in tot er nog ca. 3 eetlepels over zijn. Roer de slagroom erdoor en kook het geheel nog 3-4 minuten in;
8. Voeg zout en peper naar smaak toe. Klop de saus met de staafmixer schuimig. Zet de pakketjes op twee borden, vouw ze open en schenk de saus over de makreel;
9. Eet smakelijk!
Alle rechten voorbehouden | SevenSeas