De kuitperiode van de schol is in januari en februari, daarom is schol nog wat mager in maart en april. In mei heeft de schol al een stevige en volle smaak! De vis is veelzijdig en easy te bereiden, met of zonder vel. Je kan de scholfilet ook stoven!
De MSC gecertificeerde schol is duurzaam, gezond, smaakt verrukkelijk en aantrekkelijk geprijsd! Wij kunnen de verse schol MSC-gecertificeerd dagelijks bij u leveren, hoe u het wilt.
Ingrediënten voor 2 personen (bereidingstijd 20 min.):
• 2 hele schollen
• 1 el citroensap
• 4 el bloem
• 5 el olijfolie
• 250 gr kerstomaatjes
• 1-2 teentjes knoflook
• 75 ml yoghurt
• 3 el mayonaise
• 15 gr verse basilicum
Bereidingswijze:
1. Leg de schollen op een snijplank en wrijf in met citroensap, peper en zout;
2. Haal de schollen door de bloem, aan beide kanten;
3. Verhit olijfolie op middelhoog vuur in een grote koekenpan en bak de schollen in 8-10 minuten bruin en gaar (keer halverwege om);
4. Leg ondertussen de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, zout en peper;
5. Leg de tomaatjes onder de hete grill en rooster ze ongeveer 5 minuten (tot ze open knappen);
6. Meng in een schaal de knoflook (geperst), yoghurt, mayonaise en de basilicum door elkaar en breng op smaak met zout en peper;
7. Serveer de schollen met de tomaatjes en de basilicumsaus!
Ons visassortiment is erg gevarieerd, breed maar ook heel diep!
Alle rechten voorbehouden | SevenSeas